Saha Yönetimi / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

Saha Yönetimi / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

Saha Yönetimi

SiteLink (Saha İletişimi) :

Topcon Site Link; uzaktan erişim/destek, dosya transferi, mesajlaşma ve ileri seviye raporlama teknikleri ile ofisten makineye, makineden ofise ve makineden makineye iletişimi sağlayarak, saha iletişimi ve yönetimini sağlayan bir sistemdir.

SiteLink ile ofis, makinalar ve ölçüm ekibi bir server ile birbirine bağlıdır. SiteLink iki bölümden oluşur: İletişim (SiteLink Basic) ve yönetim (SiteLink Advanced).

SiteLink Basic, yazılı mesajlaşma, transfer, görüntülü uyarı ve alarm gibi temel çözümleri içerir. Uzaktan erişim ve uzaktan destek gibi özellikler ise operatöre güven duygusu kazandırır ve böylece ölçüm ekibinin iş alanına gitmesine gerek kalmaz.

Site Link Advanced çok güçlü bir hacim hesaplama aracı gerçek zamanlı kazı/dolgu raporu, database kaydı, dengelenmiş hacim hesaplama ve raporlama yapabilen oldukça detaylı bir raporlama sistemidir.

Topcon Tierra (Telematik Filo Yönetimi) : Topcon Tierra, makine hareketlerine, çalışma sürelerine ve makine bilgilerine uzaktan erişim sağlayan bir araçtır. Web tabanlı uygulamalarda kolay kullanımlıdır. Makine üzerinde kullanıcının belirlediği ayarlar ile çalışmayı sağlar. E-mail uyarıları, yardımcı ekranlar, eğitimler ve datayı güvenli koruma vb. fonksiyonlara sahiptir.

Aktif uygulamalar, alarmlar, CAN bus data, çalışma saatleri, ekipman kullanımı, yakıt tüketimi, giriş/çıkışlar, maliyet raporları, devamlılık, üretim miktarı, çalışma süreleri, rolanti süreleri vb. gibi konularda eksiksiz rapor sunar. Topcon Tierra sonuç beklediğiniz ölçülerde olmadığında sizi uyarır.

Bir diğer önemli özellik de ‘geofencing’ denilen hırsızlığa karşı geliştirilmiş bir sistemdir.  Bu sistem sayısal harita üzerinde oluşturulmuş makinenin çalışma alanını sınırlayıcı görsel bir duvardır. Topcon Tierra, bir makine önceden belirlenmiş alanın dışına çıkıyor ise, size SMS ya da e-mail gönderir. Böyle durumlarda, makine kolayca fark edilir ve takip edilir. Hırsızlığa karşı önemli bir çözümdür.

3D Office yazılımı :
3D Office makine kontrol sistemi bilgisayar yazılımımızdır. Kazı/Dolgu hesabı, proje oluşturma, Netcad, Autocad vb programlardan ilgili model ve kesit  dosyalarının alınıp makine arayüzlerine dönüştürülmesi, üçgen model oluşturma, yatay düşey yol güzergah tanımlamaları ve her türlü CAD fonksiyonlarını sağlar. Her tip iş için dosya oluşturmanıza, düzeltmenize, gönder/al yapmanıza ve görsel dosya oluşturmanıza imkan sağlar. 3D Office programı ile 3D modeller arasında hacimsel hesaplamalar yapabilirsiniz. 3D Office programı arazideki teknik ekip ile makine ve ofis arasındaki bilgi akışının bir parçasıdır.
Pocket 3D ve Topsurv Yazılımı:
Tamamen Türkçe yazılım ile çalısan Topsurv ve Pocket 3D projeksiyon seçiminde, lokalizasyon dosyalarının olusturulmasında ve kontrol okumalarında kullanılan kolay kullanımlı yazılımlardır. Yüzey aplikasyonu özelligi ile çalısma sahasının her yerinde proje kotlarından olan farkları ve kazı dolgu miktarlarını görebilirsiniz.

Hacim hesabı, yüzey karsılastırmaları, 3 boyutlu yol
projelendirmeleri, üçgen model yükleme özellikleri,
Netpro ve Autocad uyumu en önemli avantajlarıdır.


3DMC Makine Yazılımı:
3D Makine kontrolündeki temel prensip şudur: Mühendislik projelerinizi doğrudan makinenin kabinindeki kontrol ünitesine yüklenir. Makineye monte edilen sensörler sürekli olarak bıçağın gerçek pozisyonunu ölçer ve bunu 3D proje datası ile karşılaştırır.  Her ikisi arasındaki fark, bıçağın otomatik hidrolik kontrolü ile otomatik olarak düzeltilerek sahaya uygulanır. 3DMC proje sahanız için tam bir otomasyon sunar. Aplikasyon ve kazık çakma ihtiyacı kalmayacağından ve bütün çalışma sahasının projesi makinaya yüklenebildiğinden verimlilik artacak sürekli kontrol gereksinimi kalmayacaktır. Topcon 3DMC Makine Kontrol yazılımı, kazı/dolgu ve bıçak eğim değerlerini gösterme, ITRF, Memleket ve Lokal koordinatlarla çalışma, Cors ağları desteği, grafik ve renkli görüntü destekleri, tamamen Türkçe yazılımı ve tercihli operatör ayarları gibi bir çok özelliği içermektedir.

3DMC bütün iş makinelerinin de kullanılan standart bir yazılım paketidir. Ekskavatörler, yükleyiciler, dozerler, grayderler, finişerler (paver) ve ölçüm ekipleri bile proje  sahasında tek bir yazılım ile çalışabilmektedir.

Montaj

Makine Kontrol Montaj

GNSS

Topcon GNSS Teknolojileri

Programlar

Makine Kontrol Programları