FİNİŞER / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

FİNİŞER / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

Finişer (Paver) Kontrol Sistemleri

İnşaat uygulamalarının son aşaması plentmix temel malzemesinin ve asfaltın finis er ile serilmesidir. Bu materyaller çok pahalı malzemeler oldugu için dogru ve gerekli miktarda serilmesi inşat maliyeti açısından çok önemlidir. Mevcut zeminin ondüle olması, yerel çukurlasmaların olusması kullanılacak asfalt miktarının artmasına neden olur. Bu uygulamalar için Topcon da muhtelif finişer çözümleri mevcuttur.

 

Finişer (Paver) Sistem 5:

Yapacağınız uygulamaya göre sonik izleyici sensörler, eğim sensörleri, lazer alıcılar ya da ortalamalı sonik sistem alternatiflerinden herhangi birini veya birkaçını kullanabilirsiniz. Yollar, park alanları, alışveriş merkezi sahaları, havaalanları, otoyollar Topcon finişer kontrol sistemleri ile hızlı  ve hassas bir şekilde  hazırlanır.

Kontrol Kutuları:

Tablanın her iki tarafında bulunan kontrol kutuları ileri teknolojisi ile daha az güç harcanarak makine kontrol sistemini kolayca kullanmanızı sağlar.

Sonik İzleyiciler:

Tablanın her iki tarafını kontrol etmek için monte edilen çift sonik izleyici sensör Sistem 5 in en sık kullanılan konfigürasyonudur.

Eğim Sensörleri:

Finişere takılan eğim sensörü  tablanın doğru dever eğimini bulur ve zemine uygular.

Lazer Alıcı:

Lazer Nivo kullanılan 2D uygulamalarda Topcon lazer alıcı lazer ışığı  yakalar ve tablanın bir yada her iki tarafını otomatik olarak kontrol eder.


3D-LPS Finişer (Paver) Kontrol Sistemi: Otomatik İzlemeli Total station finişer tablasının pozisyonunu sürekli olarak ölçer ve kontrol kutusuna gönderir. Tabla pozisyonu proje ile karşılaştırılır ve Makine Kontrol Sistemlerinde hidroliği ile zemine uygulanır. Ölçme uygulamalarında yıllardır kabul görmüş bu teknoloji artık Makine kontrolde de kullanılmaktadır. Topcon 3D-LPS finişer (paver) kontrolü yüksek hassasiyetli uygulamalar ve kapalı alanlar için idealdir.

2D Tarayıcı Seviye Kontrol Sistemi: Lazer tarayıcı mevcut yüzeyi herhangi bir temas olmadan saniyede 75 kez ölçer. RSS yazılımı bilgileri filtre eder ve ortalamayı hesaplar. RSS&DC-Plus lazer tarayıcı ve var olan sensörler ile çalışır. Kontrol panelini değiştirmeden eğim sensörü, sonik sensör ya da lazer alıcı ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

 

Finişer (paver) tarayıcı ve sonik kontrol sistemi minimum fiyat ile maksimum rahatlık sağlar. RRS, çok fazla sayıda ölçüm noktası toplaması nedeniyle, son derece doğru sonuçlar elde eder.



mmGPS ile maksimum hassasiyet:

Topcon’ un mmGPS hassas konumlandırma teknolojisi, finişer (paver), profiller ile kullanılan dünyanın ilk ve tek milimetrik 3D-GPS kontrol sistemidir. Topcon un bu eşsiz teknolojisi GPS in kot hassasiyetini önemli ölçüde arttırmaktadır. Lazer Zone olarak bilinen bu teknoloji dünya genelinde bir çok büyük firma tarafından kullanılmakta olup, standart RTK GPS kot hassasiyeti ile karşılaştırıldığında milimetrik düzeydedir.

Finişerlerde kullanılan  milimetrik GPS teknolojisi, 600 metrelik bir alanı 10 m lik lazer ışın duvarı ile tarayan benzersiz zone-ışın lazer ile çalışmaktadır. Finişerin tablasına bağlı olan mast üzerine  kurulu bir  sensör bulunmaktadır. Lazer zone sinyalinin içerisine MC sensörü konumlandırıldığında, sistem milimetrik kot hassasiyeti verir.

Montaj

Makine Kontrol Montaj

GNSS

Topcon GNSS Teknolojileri

Programlar

Makine Kontrol Programları