DOZER / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

DOZER / Topcon Makine Kontrol Sistemleri

Dozer Kontrol Sistemleri

Dozerler genellikle kaba tesviyede ve malzemenin terasman kotunda serilmesi gereken durumlarda kullanılır. Dozerlerin otomatik kontrolü için, Topcon 2D ve 3D çözümler önermektedir. Bu sistemler materyal kullanımında kontrolü sağlar, zamandan ve yakıttan tasarruf etmenize yardım eder.

Topcon Dozer Kontrol sistemi ile proje alanındaki performansınızı ve verimliliğinizi arttırırsınız. Dozerinizi hem malzeme serim ve dağıtımında hem de reglaj (son tesviye) uygulamasında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sayede greyderinizi ve yükleyinicinizi kullanmadan sadece dozer ile her iki uygulamayı daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Bütün dozer kontrol sistemleri modüler bir sistemin parçalarıdır. Bütün Topcon Makine kontrol sistemleri  upgrade edilebilir yapıdadır. Bunun da ötesinde Topcon 3D sistemini kullanan bütün iş makinaları aynı arayüz yazılımını kullanırlar.

Topcon 2D dozer lazer sistemi dozer tesviye kontrolünde büyük bir adımdır. Lazer kontrol sistemi bıçakta sadece bir lazer alıcının kullanıldığı durumlarda bıçağın eğimini %100 ölçen bir eğim sensör içerir. İki mast ve iki lazer alıcı kullanıldığında eğim sensörüne gerek kalmaz. Kontrol kutusu istenilen eğimi ve yüksekliği bıçağa uygulatmak için direk olarak makinanın hidroliğine düzeltmeleri gönderir.


Topcon 3D kontrol sistemi GPS+GLONASS ikili uydu ile çalışır. İki mast ve iki GPS + GLONASS alıcısı ile eğim sensörüne ihtiyaç duymaksızın hızlı ve kontrollü bir performans sağlarsınız.



Dozerinizin hızını  %200, artırın  3DMC² Dozer sistemi saniyede 100 kez pozisyon güncellemesi yaparak çok hızlı ve seri tesviye imkanı sunar. 3DMC² çok özel ve hassas sensörler kullanarak dozerin tesviye hassasiyetini greyderlerle karşılaştırabilecek hale getirir.



3D mmGPS kontrol sistemi, milimetrik hassasiyet gerektiğinde Topcon Lazer Zone teknolojisi ile birlikte kullanılır. Dozerinize Lazer Zone verici ve sensör ekleyerek kot hassasiyetini milimetre seviyesine getirir. Kazı ve tesviye işlemini GPS+GLONASS rahatlığı ve total station hassasiyeti ile bitirir.

Montaj

Makine Kontrol Montaj

GNSS

Topcon GNSS Teknolojileri

Programlar

Makine Kontrol Programları