Topcon 3 Boyutlu Milimetrik Makine Kontrol Sistemleri

Topcon 3 Boyutlu Milimetrik Makine Kontrol Sistemleri

Topcon 3 Boyutlu Milimetrik Makine Kontrol Sistemleri

Şantiyelerde zaman kritik faktörlerden birini oluşturmaktadır; Bir inşaat işi ne kadar hızlı bir biçimde tamamlanırsa hem yüklenici firma hem de işi yaptıran kurum zaman ve maliyet açısından o kadar avantaj kazanır. Bu işlem hava alanı pisti gibi zaman ile yarışılan bir yapı inşaatı ise uçuş trafiği de aksamadan devam edebilmek zorundadır.
Örnek videoda izlediğiniz Zweibrücken havalimanının iniş ve kalkış pistinin yapısal olarak yenilenmesi sırasında gerçekleştirilen zaman tasarrufu son derece etkileyici idi. Yapı girişimini üstlenen inşa kuruluşu Heitkamp Erd und StraBenbau GmbH tarafından kullanılan TOPCON 3 Boyutlu Makine Kontrol sistemleri ile 3km. uzunluğunda olan pistin yenilenme çalışmaları sadece geceleri yapılmak kaydı ile , öngörülen süre olan 50 gece yerine, sadece 31 gecede tamamlamıştır. İstatistiksel sonuçlar beher vardiyada beklenen 8.100m2 yerine toplam olarak 13.500m2 alanın tamamlanmış olması ve % 70 oranında bir serme verimi artışı sağlanmıştır.
Bu sonucu sağlayan firmanın Makinelerinde kullanılan donanımlar Topcon 3 Boyutlu GPS Makine Kontrol Sistemleri ve teknolojinin son ürünleri olan TOPCON Milimetrik GPS sistemleridir.

 

 

 

 

 

 

 

 


See us at WOC 2012

Montaj

Makine Kontrol Montaj

GNSS

Topcon GNSS Teknolojileri

Programlar

Makine Kontrol Programları